Front Advokater i samarbete med Drivhuset

Projekt som uppfyller drömmar

Tillsammans med Drivhuset hjälper Front Advokater entreprenörer att göra verklighet av sina företagsidéer, genom projektet Potential. Projektet syftar till att ge personer som har en affärsidé verktyg för att utveckla en värdeskapande och hållbar affärsmodell. Potential riktar sig både till människor som kommit till Sverige relativt nyligen och till människor som är födda och uppvuxna i landet. En av deltagarna är Jorge Moran, civilingenjör i elektroteknik, som hoppas kunna förvandla sin passion för havet till en heltidssyssla genom projektet Potential.

Vad har du för idé?

– Att arrangera socialt hållbara paketresor från Sverige till Ecuador och Galapagosöarna. Jag har alltid älskat livet vid havet och vill visa mitt hemland Ecuador bortom turiststråken. Jag kommer att erbjuda resor med alltifrån surf-och dykskola till spanskundervisning och matlagningskurser, säger Jorge Moran.

Vad är den största utmaningen med att starta företag?

– Att starta företag är en bergochdalbana av känslor, så att fortsätta tro på sig själv och sin idé även när saker inte går som planerat. Jag är civilingenjör och har under större delen av min karriär arbetat med företagsutveckling inom telecom. Jag har även drivit ett vandrarhem i Ecuador, men det här är något helt nytt. Eftersom jag är nyinflyttad i Sverige handlar processen även om att etablera sig i ett nytt land, lära sig ett nytt språk och en ny kultur.

Vad betyder projektet Potential för dig?

– Det innebär att jag får lära mig en metod som logiskt visar hur vägen från idé till etablerad verksamhet går till. Jag får också de redskap som krävs för att jag ska klara av alla steg på vägen.

Vilken är din viktigaste lärdom hittills?

– Att jag fortfarande har mycket kvar att lära! Jag har insett att det finns sätt att utveckla min verksamhet på, som jag tidigare inte har tänkt på. Med metoden som vi lär oss i projektet blir det lätt att visualisera vad det är som saknas. Jag har insett att svenskar kan mycket mer om surfing än jag först trodde och att de gillar att vara aktiva och göra nya saker på semestern. Jag har även lärt mig att sälja in min idé med dess fördelar och utmaningar på en minut. Jag pratar mycket, så det var svårt!

Bästa tipset för den som har en bra idé?

– Det finns många bra råd för entreprenörskap, men Steve Jobs sammanfattar det bra när han säger ”Don´t settle, stay hungry, stay foolish”.

I projektet Potential deltar Jonas Svahn, advokat på Front Advokater, bland annat genom att ge stöd till deltagarna i den juridik som är kopplad till deras affärsidéer, men även genom att ge allmän återkoppling i deras affärsutveckling.

– Det har varit oerhört inspirerande att delta i projektet Potential. Utöver att det är en inspirerande miljö att verka i, har vi även kunnat dra lärdom av hur vi på Front Advokater kan tänka för att bättre förstå våra kunder som är i start up- eller tillväxtfas. På så sätt kan vi göra vårt erbjudande i dessa sektorer ännu vassare. Beträffande Jorge Morans idé så tycker jag att den är väldigt spännande. Jag har själv tillbringat en månad i Ecuador och vet vilket fantastiskt vackert land det är. Det hade varit fantastiskt om Jorge genom sitt företag hade kunnat få ännu fler att uppleva vad Ecuador har att erbjuda, säger Jonas Svahn.

Är du entreprenör och vill veta mer om hur du kan använda juridiken för att utveckla ditt företag och vässa ditt erbjudande? 

Varmt välkommen att kontakta oss!


Relaterade artiklar