Medarbetare i fokus

Entreprenadrättaren Sofia Sandholm

Vem är juristen Sofia Sandholm?

Från början drömde jag om att jobba inom FN, att få vara med att göra skillnad. Mitt samhällsengagemang har alltid funnits där, men successivt har min målbild förflyttats och istället landade jag i att arbeta som advokat på affärsjuridisk byrå. Det har nu gått åtta år sedan min juristexamen och jag har jobbat på Front i ett och ett halvt år.

En av anledningarna till att jag sökte mig till Front var för att få utlopp för mitt stora samhällsintresse. Som entreprenadjurist på Front arbetar jag med stora infrastrukturprojekt såväl som mindre entreprenadprojekt, och klienterna är ofta offentliga beställare av entreprenad- och konsulttjänster. Jag känner att jag genom mina juridiska kunskaper kan bidra på ett positivt sätt för dessa samhällsaktörer och att det ofta finns ett större samhällsperspektiv närvarande i ärendena. På sätt och vis slog alltså drömmen in ändå.

Vem är Sofia privat?

Jag har två döttrar och ibland är det såklart en utmaning att kombinera rollen som småbarnsförälder med advokatrollen, men på Front har man en väldigt stor förståelse för detta. Jag får det stöd jag behöver för att bygga min tillvaro på ett sätt som är hållbart för både familjen och karriären.

Hinner du med några intressen?

Längdskidor! Vi har ett ställe i Dalarna alldeles nära ett naturreservat där man kan åka många, många mil om man känner för det. Att packa ryggsäcken och bara ge sig ut i vinterlandskapet – den frihetskänslan är svårslagen.

Har du någon förebild?  

Selma Lagerlöf, en stark kvinna som hade modet att tänka i egna banor och bryta normer för sin tid. Och dessutom var hon värmlänning.


Relaterade artiklar