MEDARBETARE I FOKUS

Först ut är vår nyaste medarbetare Sven Häggström

Varför sökte du dig till Front Advokater?

Jag tilltalades av tanken att jobba på en byrå som har bredd och kompetens som en storbyrå men som samtidigt har den mindre byråns personlighet. Jag gillar byråns koncept och vision att driva samhällsutvecklingen framåt och utmana normer inom branschen och tanken att Front drivs som ett vanligt företag och har en organisation där alla behandlas lika.

Vad gjorde du innan du kom till Front?

Jag började läsa till jurist relativt sent i livet. Från början jobbade jag som tandtekniker men när tiderna blev kärvare för yrkesgruppen öppnades en möjlighet att sadla om. Juridiken har alltid lockat och fascinerat mig så jag sökte in till juristlinjen på Lunds Universitet och på den vägen är det. Jag kommer närmast från Adacta Advokatbyrå och innan dess arbetade jag som jurist på några olika inkassobolag. Och nu är jag alltså här.

Vad kommer du att arbeta med på Front?

Jag kommer att framför allt att ingå i Team Process, Team Entreprenad och Team Arbetsrätt. I min tidigare roll som chef och bolagsjurist har jag även haft ansvar för verksamhetens avtals-, penningtvätts- samt compliancearbete inklusive GDPR, så de erfarenheterna kanske också kan vara till nytta. Nu ser jag först och främst fram emot att lära känna mina nya kollegor och sätta mig in i arbetet för att se vad  jag kan bidra med.

Hinner du med några fritidsintressen?

Ja, jag kör gärna mountainbike eller åker skidor beroende på säsong. Och sen gillar jag kampsport; det går ju att utöva året runt.

Till sist – om du hade en superkraft, vilken skulle det vara?

Jag skulle gärna vilja kunna resa i tiden! Det är spännande med historia. Tänk att till exempel få resa tillbaka till det antika Rom, vandra runt på Forum Romanum när det var ett levande centrum för politik, juridik och kommers för att sedan sitta i relativt lugn och svalka under Pantheons enorma kupol. Det vore häftigt.